Schilderwerk


Schilderswerkwerkzaamheden die wij uitvoeren zijn zeer uiteenlopend van aard. U kunt hierbij denken aan binnen- en buitenschilderwerk van woningen, bedrijfspanden en overig onroerend goed. Het maakt voor ons niet uit of het om nieuwbouw-, onderhoud- of renovatiewerkzaamheden gaat, wij leveren altijd kwaliteit.

Binnenschilderwerk

Luux schilderwerken heeft hierin ruime ervaring en beschikt over de kennis en de gereedschappen om uw binnenschilderwerk weer helemaal in orde te maken, zodat u na oplevering van het werk weer kunt genieten van strak schilderwerk. Dit werkt tevens waardevermeerderend en sfeerverhogend . Wij nemen graag uw wanden, plafonds, deuren, kozijnen en eventueel trappen onderhanden. Ook het schilderen van vloeren en ruimtes die om een aparte behandeling vragen, zoals bv. de badkamer, doen wij graag voor u. Binnenschilderwerk is voor elke pand van belang ter bescherming tegen vocht, schimmels en slijtage.

Buitenschilderwerk

Het Nederlandse klimaat kent grote verschillen in weersomstandigheden. Van tropische zomerdagen, met temperaturen van 30 graden of meer, kan het weer omslaan naar regen en kou. Hierdoor heeft uw woning of pand het aan de buitenzijde zwaar te verduren als het om het schildewerk gaat. Wij kunnen dit voor u verzorgen tegen een goede prijs/kwaliteitverhouding

Onderhoud

Om de levensduur en uitstraling van het schilderwerk te bevorderen is goed onderhoud erg belangrijk. Wij adviseren u graag over de frequentie waarin dit nodig is voor uw woning. Dit hangt o.a. af van de kwaliteit van de gebruikte verf en de ligging van uw woning. Wij helpen u graag bij de keuze van de frequentie- en materiaalkeuze die past bij uw budget.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor onderhoud, binnen- en/of buitenschilderwerk? Neem dan contact met ons op.

Glasvliesbehang


Glasvliesbehang is uitermate geschikt als wandbekleding. Het kan worden toegepast op diverse ondergronden. Zo is het te gebruiken op nieuw- of recent geschilderd beton, schuurwerk en cementpleisterwerk. Deze vorm van wandafwerking is ook uitermate geschikt om barsten en/of scheuren in muren mee weg te werken en de muur meer stevigheid te geven. Bovendien kan het geschilderd worden, waardoor het in de door u gewenste kleur kan worden gebracht. Dit product is onderhoudsarm, vochtwerend, stootvast, brandwerend en zorgt voor een strak resultaat.

Wij werken met de beste kwaliteit vliesbehang, hetgeen voor u betekent -jarenlang zorgeloos plezier van een strakke wand. Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden en de kosten.

Glas zetten


Wij kunnen uw woning of bedrijfspand geheel voorzien van glas of zorgdragen voor vervanging van beschadigd glas. Glas heeft een praktische functie, maar kan ook bijdragen aan de uitstraling van uw woning of bedrijfspand. Er zijn veel verschillende soorten glas:

  • Enkel glas;
  • Draadglas;
  • Gedecoreerd glas;
  • Isolatieglas.

Glas zetten is vakwerk, waarbij het aankomt op het gebruik van de juiste materialen en techniek. Luux schilderwerken beschikt hier over.

Houtrot reparatie


Houtrot is de grootste vijand van uw houtwerk, daarom is houtrot herkennen erg belangrijk. Het ontstaat meestal ongemerkt en als u het eenmaal in de gaten heeft, is het vaak al in gevorderd stadium en heeft het al veel van uw houtwerk aangetast. Het is dus zaak om houtrot tijdig te kunnen herkennen en waar mogelijk te voorkomen. Het is hierbij van belang dat u uw houtwerk regelmatig naloopt of laat nalopen. Houtrot kunt u herkennen aan zachte plekken of kleine barstjes in het schilderwerk. Dit is meestal in de hoeken van het kozijn. Als u het induwt met iets hards, bijvoorbeeld met de achterkant van een schroevendraaier, en het veert mee, dan zit er waarschijnlijk houtrot.

Houtrot is het gevolg van schimmels. Die schimmels ontstaan ten gevolge van vochtig weer gedurende langere tijd, een temperatuur van boven de 18 graden Celsius en voldoende zuurstof en voedingsbodem (hout dus). Deze zaken hoeven geen probleem te zijn als het houtwerk in orde is, maar kunnen schimmels doen ontstaan als het houtwerk niet goed beschermd is. Dit is het geval bij openstaande verbindingen, ongeschikte verfsystemen, constructiefouten, slechte beglazing waar inwatering door ontstaat en onbehandelde kopse kanten.

"Voorkomen is beter dan genezen"

Het klinkt zo logisch, maar toch trapt men vaak in de valkuil die luiheid heet of naïviteit. ‘Als het schilderwerk er aan de oppervlakte goed uitziet, zal het daaronder ook wel in orde zijn’. Die gedachtegang horen we vaak. Toch is er meer nodig om houtrot voor te zijn. U heeft hierboven kunnen lezen wat de oorzaken zijn van houtrot en hoe Nu begrijpt u dus ook dat het absoluut van belang is om te zorgen dat er geen openstaande verbindingen zijn en dat er geschikte verf gebruikt wordt, bijvoorbeeld van Sikkens. Besteed hier dan ook voldoende aandacht aan en loop uw kozijnen vaak na of zorg dat het verfsysteem tijdig vernieuwd wordt. Ook dat verzorgen wij graag voor u.

Kitten


Ook voor kitwerkzaamheden bent u bij Luuxschilderwerken aan het juiste adres. Kitten voorkomt het binnendringen van vocht, indien het op de juiste wijze en met de goede kit is aangebracht. Wij werken uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige kitsoorten. Kitvoegen hebben onderhoud nodig, omdat zij -net als schilderwerk- na enkele jaren vervangen of hersteld moeten worden in verband met het verharden door bv. de invloed van vocht of weersinvloeden. Bij schilderwerk dat wij aannemen wordt altijd het aanwezige kitwerk gecontroleerd en zonodig vervangen, hetgeen in de aanneemsom -uiteraard in overleg- wordt meegerekend. Uiteraard kunt u ons ook alleen het kitwerk aan uw woning of bedrijfspand laten vernieuwen of aanbrengen. Naast kitwerk aan woning of bedrijfspand verzorgen wij ook kitwerk in uw keuken, badkamer of toilet.

U kunt hier vrijblijvend een offerte voor aanvragen.

Onderhoud


Luux schilderwerken doet meer dan alleen schilderen. Met vastgoedonderhoud en -reparaties verzorgen wij o.a. houtrotsanering, deelvervanging kozijnen, gevelreiniging en klein timmerwerk. Wij geven u graag advies en maken vrijblijvend een offerte voor deze onderhoudswerkzaamheden voor uw specifieke situatie en budget. Wij werken voor bedrijven, particulieren en VVE.

Offerte aanvragen